Semmester.se Blogg

Semmester.se Blogg

Om bloggen

Jag vill ge läsarna tips och ideer på aktiveteter på resmål. Min målsättning är att göra korta dogma filmer från mina resor. Dogma film innebär inga stativ utan handhållna kamror inget på lagt ljud i efterhand.

Ni får gärna kontakta mig på info@semmester.se

Videobloggar på http://www.videofy.me/semmester

Hemsida http://www.semmester.se

http://www.swedenabroad.com/ info om säkerhetsläget i de länder det finns ambassader
Vi har även skapat Facebookgrupp http://www.facebook.com/#!/groups/244131592370552/

Stormen framfört av Sommarteater på Krapperup på Kullaberg

ÖvrigtPosted by Elsa Wed, August 08, 2012 15:16:07

Stormen ett Shakespearedrama

Vestin Stormens regissör räds sagt inga svåra uppgifter. För en tio år sedan var jag och så en föreställning i Tivoliparken i Höganäs som handlade om ett barn som utsatts för sexuella övergrepp. Trotts detta känsliga ämne lyckades hon gör en bra föreställning då det var medverkande var amatörskådespelare från 7 år och uppåt. Martha Vestin har efter 20 år med Sommar teater på Krapperup tänkt sluta vilket vi hoppas att hon inte gör.

Vart annat år är det proffs och vart annat år är det amatörer som spelar. I år var det amatörer och jag vill lyfta fram strålande skådespelarinsatser från Jens Olsson som Prospero och Agnes Persson som spelade dottern. För mystiken svarade Kullibanerena och Ariel luftande: Peter Bergared med musiserande Ariel.

Jan Mark har gjort en kritikerrosad nyöversättning av texten till Shakespeares Stormen.

Tillägga bör att det är vandring i kuperad terräng och på gropiga stigar; ej framkomligt för barnvagnar och rullstolsburna. Endast barn över 7 år. Hund el andra husdjur ej tillåtna. Vädret och ljuset på Kullen gör att den ena föreställningen inte blir den andra lik.

Det är sista veckan som teatern spelas. Du kan boka t o m söndag 12 augusti, alla kvällar

kl 19.30. Biljetter kan du köpa på Biblioteket i Höganäs, Dunkers Kulturhus i Helsingborg, Turistbyrån i Ängelholm eller via deras hemsida

http://www.sommarteaterpakrapperup.se/

Det gäller att boka. Samtliga föreställningar förra veckan var slutsålda.

Tyvärr fick man inte fotografera eller filma under föreställningen. Kunde dock inte låta bli att ta med en bild som finns med på bokningssidan.

Bilden är från ett annat år då Sommar på Krapperup spelade i Krapperups slottspark. Även detta år var det fotoförbud. Gissa om jag var sugen att fota grannen Mikael Ahlberg uppe i ett träd med persisk matta och tekanna. En scen som hämtad av Tusen och en natt. Tyvärr framgår det inte riktigt av bilden. I år spelar Mikael Ahlberg teater på Roma, Gotland

  • Comments(0)//blog.semmester.se/#post38