Semmester.se Blogg

Semmester.se Blogg

Om bloggen

Jag vill ge läsarna tips och ideer på aktiveteter på resmål. Min målsättning är att göra korta dogma filmer från mina resor. Dogma film innebär inga stativ utan handhållna kamror inget på lagt ljud i efterhand.

Ni får gärna kontakta mig på info@semmester.se

Videobloggar på http://www.videofy.me/semmester

Hemsida http://www.semmester.se

http://www.swedenabroad.com/ info om säkerhetsläget i de länder det finns ambassader
Vi har även skapat Facebookgrupp http://www.facebook.com/#!/groups/244131592370552/

Hemresedag

Floriaden 2012Posted by Elsa Thu, July 12, 2012 11:22:05

120708

Även idag skulle vi vara klara för avfärd klockan kvart över åtta ifall det skulle vara stau på autobahn. Då vi åkte genom Bergen berättade Eine om Anne Frank och om Bergen Belsens historia.

Celle med mer 450 korsvirkeshus blir nog en stad som man precis som Bremen som man kommer att åka tillbaka till. Både Celle och Bremen har klockspel som vi inte sett in action. Slottet och Drottning Caroline Mathildes (drottning av Danmark och Norge)bär också en historia som vi vill studera närmare en annan gång. Celle har Bomannmuseum som denna sommar hade Lego utställning.

Bussen stannade på ett rastställe innan vi handlade i Burg. Vi åt vid halv två tiden på Hein & Bea uppe i Dänischendorf. Vi åt kalkon och stekt potatis. Till det drack vi rödvin. Maten på denna restaurang var väl tillagad. Ägarna hade gjort om ett tidigare lantbruk till restaurang.

Vi kom med en tidigare färja men vi visste att vi inte kom från Malmö arena förrän klockan halv åtta då Rugen bussen skulle anlända. På färjan drack vi en öl. Behövde inte kolla i taxfreeshopen då vi handlat tillräckligt nere i Burg.

Vi stannade på en rastplats vid Köpenhamn. Där fick vi sista fikan. Chauffören passade på att tömma bussens toalett för bussen skulle rulla på en annan resa dagen efter. Sen åkte vi in till Malmö för att släppa av dem. Sedan tankade chauffören bussen. Därefter åkte vi ut till Malmö arena. Vi behövde inte vänta läge på Rugenbussen.

Vi slapp åka om Lund. På Center Syd gick vår reseledare Eineplus de två andra av. Eine hade dess för innan tackat och tagit alla resenärer i hand. Sen åkte vi vidare till Helsingborg. Vi stuvade ut väskorna ur bussen och tog en Taxi Kurir till Rya. Robin och Jessie åkte före ut till Rya.


Booking.com  • Comments(0)//blog.semmester.se/#post35