Semmester.se Blogg

Semmester.se Blogg

Om bloggen

Jag vill ge läsarna tips och ideer på aktiveteter på resmål. Min målsättning är att göra korta dogma filmer från mina resor. Dogma film innebär inga stativ utan handhållna kamror inget på lagt ljud i efterhand.

Ni får gärna kontakta mig på info@semmester.se

Videobloggar på http://www.videofy.me/semmester

Hemsida http://www.semmester.se

http://www.swedenabroad.com/ info om säkerhetsläget i de länder det finns ambassader
Vi har även skapat Facebookgrupp http://www.facebook.com/#!/groups/244131592370552/

Gått över tilll Wordpressblogg

ÖvrigtPosted by Elsa Tue, November 06, 2012 09:17:56
Detta är min gamla blogg. Jag bloggar numera på http://blogg.semmester.se/

  • Comments(0)//blog.semmester.se/#post41

Vernissage Tomarps Kungsgård

Utflykter och konserterPosted by Elsa Sat, November 03, 2012 18:16:10

Håkan Bergström

Han målar i en diffus naturalistisk stil. Håkan lägger på mossor och lavar på ett diskret sätt i tavlorna. Det ger en viss 3D effekt. Han målar ofta en en hjort eller två i sina tavlor. Min favorit var den, som tillägnats fadern. Det var första gången vi såg konst av Håkan Bergström och vi blev positivt överraskade, för vi åkte egentligen till Tommarp för att kolla på Gudrun Emgård.

Gudrun Emgård

För ungefär 25 år sedan övernattade min familj hos en ikonmålare i Stockholm. Jag fick lära mig att det inte fanns många ikonmålare i Sverige och att ikoner inte målades hur som helst. För att inte mista koncentrationen så målar man inte mer än 20 minuter i taget. Vi fick en prislista på ikonerna och jag förstår att det kan inte bli mycket timpeng på att måla dessa fantasktiska ikoner. Gudrun har med foto visat de olika processerna inom ikonmålning.

Ulf och Margaretha lyckas alltid med att göra det trevligt på Kungsgården. Rekomenderar varmt att ni inte glömmer att ta en fika i trevlig miljö.

Betlyktor i källaren

Innan vi svenskar blev introducerade i Halloweenkulturen firade vi alla helgonsdag den första November. En trevig hösttradition är att tälja betlyktor. Att tälja betlyktor är inget jag provat på, men jag ser fram emot att testa, då barnbarnen blir lite större. Hoppas de gör som i fjol, och behåller denna utställning fram till jul.

Vänföreningen

Jag och Uffe är med i vänföreningen. Det rekommenderar jag er också att bli. Medlemsavgiften är 200 kronor och 350 kronor för par på samma adress och gäller för kalenderår.

Allt detta ingår

Du får fritt inträde till alla utställningar
Du får inbjudningar till vernissager direkt hem
Du får information om program och andra händelser
Du får rabatt i shopen
Du får inbjudningar till särskilda vänkvällar
Du deltar i utlottning av konstverk som föreningen köper in vid utställningar

http://www.tomarps-kungsgard.com

Tomarps Kungsgård och storken

Då jag skrev detta inlägg var storken tillfälligt borta från Tomarps Kungsgård http://blogg.semmester.se/#home.3. Idag spatserade en stork på åkern innan Tomarps Kungsgård. Storken var kvar på åkern då vi åkte hem. Tyvärr hade vi bara mobilen med oss så det blev inte så bra kvalitet att det gick inte att bearbeta bilden i datorn.

  • Comments(0)//blog.semmester.se/#post40

Brohemia sprayar på Höganäsgruppen

Utflykter och konserterPosted by Elsa Wed, September 19, 2012 21:40:26

Kulturnatten 2012 i Höganäs

Vi åkte ut till Höganäs så vi var där vid 19-tiden. Casper (Tony) och Horst (Therese) Jarmo skulle för kvällen spraya Gargamel som inte gillar smurfarna. Casper och Horst kallar sig för Brohemia. De har hemsida brohemia.com

De sprayar sina tavlor i olika skickt vilket kallas stencilkonst. Vi har filmat en del så att ni i stora drag kan se hur det går till.

Det tog lite tid så vi han med programpunkten ”I soffan” med Woman Do Live. Gäster i soffan var Marcus Nobreus, Liselotte Fritz, Cathrine Djurklou och Gunilla von Werder.

När tavlan var kvar gick vi upp en våning för att ta oss en öl och lyssna på jazz.

För några helger sedan var jag och Uffe ute på Kullahalvön för att kolla gårdsbutiker. Dock hittade vi aldrig Saluhallen och i kväll då vi kom var den stängd. De verkar ha schysta deli så vi får göra en utflykt dit en annan gång.

  • Comments(0)//blog.semmester.se/#post39

Stormen framfört av Sommarteater på Krapperup på Kullaberg

ÖvrigtPosted by Elsa Wed, August 08, 2012 15:16:07

Stormen ett Shakespearedrama

Vestin Stormens regissör räds sagt inga svåra uppgifter. För en tio år sedan var jag och så en föreställning i Tivoliparken i Höganäs som handlade om ett barn som utsatts för sexuella övergrepp. Trotts detta känsliga ämne lyckades hon gör en bra föreställning då det var medverkande var amatörskådespelare från 7 år och uppåt. Martha Vestin har efter 20 år med Sommar teater på Krapperup tänkt sluta vilket vi hoppas att hon inte gör.

Vart annat år är det proffs och vart annat år är det amatörer som spelar. I år var det amatörer och jag vill lyfta fram strålande skådespelarinsatser från Jens Olsson som Prospero och Agnes Persson som spelade dottern. För mystiken svarade Kullibanerena och Ariel luftande: Peter Bergared med musiserande Ariel.

Jan Mark har gjort en kritikerrosad nyöversättning av texten till Shakespeares Stormen.

Tillägga bör att det är vandring i kuperad terräng och på gropiga stigar; ej framkomligt för barnvagnar och rullstolsburna. Endast barn över 7 år. Hund el andra husdjur ej tillåtna. Vädret och ljuset på Kullen gör att den ena föreställningen inte blir den andra lik.

Det är sista veckan som teatern spelas. Du kan boka t o m söndag 12 augusti, alla kvällar

kl 19.30. Biljetter kan du köpa på Biblioteket i Höganäs, Dunkers Kulturhus i Helsingborg, Turistbyrån i Ängelholm eller via deras hemsida

http://www.sommarteaterpakrapperup.se/

Det gäller att boka. Samtliga föreställningar förra veckan var slutsålda.

Tyvärr fick man inte fotografera eller filma under föreställningen. Kunde dock inte låta bli att ta med en bild som finns med på bokningssidan.

Bilden är från ett annat år då Sommar på Krapperup spelade i Krapperups slottspark. Även detta år var det fotoförbud. Gissa om jag var sugen att fota grannen Mikael Ahlberg uppe i ett träd med persisk matta och tekanna. En scen som hämtad av Tusen och en natt. Tyvärr framgår det inte riktigt av bilden. I år spelar Mikael Ahlberg teater på Roma, Gotland

  • Comments(0)//blog.semmester.se/#post38

Ängelholms Ljusfest 2012

Utflykter och konserterPosted by Elsa Tue, August 07, 2012 23:54:01

Klitterhus

Innan vi åkte in på ljusfesten i Ängelholm åt vi en superb midag på Klitterhus. Vädret var med oss så vi kunde sitta på uteserveringen och bara njuta av Skälldervikensvatten. Uffe åt en förrätt med rödbetor och jag åt vit sparris med bakad anklevermousse syrat schalottenlöks smör , örtsallad och krutonger. Vi drack öl till maten för vi hade bilen med oss. Till huvudrätt valde vi Klitterhus oxfilé ” Rossini” med anklevermousse , madeirasås och pommes Anna.

Vi hade väldigt trevliga bordsgrannar från Onsala.

Ljusfesten

Vi åkte in och parkerade vid Hembygdsparken. Sen gick vi ner till Tullakrok där syrran också dök upp. Jag gillar att stå vid Tullakrok och se Laxen som första båt dyka upp i kröken. Årets tema var "VISOR OM LAND OCH HAV"

Jag filmade mina favorit fartyg.

Min favorit var N P Nilssons stuga på flotte. Den placerade sig på 3:e plats i tävlingen.

I morgon ska jag skriva om Stormen som vi var och såg på Kullaberg framfört av Sommarteater på Krapperup

  • Comments(0)//blog.semmester.se/#post37

Lyckligt hemkomna med Tjörnarpsbuss

Floriaden 2012Posted by Elsa Sun, July 15, 2012 21:15:51

Sammanfattningsfilm

http://www.videofy.me/v/572843

Hotellen vi bott på går att boka på hotels.com

  • Comments(0)//blog.semmester.se/#post36

Hemresedag

Floriaden 2012Posted by Elsa Thu, July 12, 2012 11:22:05

120708

Även idag skulle vi vara klara för avfärd klockan kvart över åtta ifall det skulle vara stau på autobahn. Då vi åkte genom Bergen berättade Eine om Anne Frank och om Bergen Belsens historia.

Celle med mer 450 korsvirkeshus blir nog en stad som man precis som Bremen som man kommer att åka tillbaka till. Både Celle och Bremen har klockspel som vi inte sett in action. Slottet och Drottning Caroline Mathildes (drottning av Danmark och Norge)bär också en historia som vi vill studera närmare en annan gång. Celle har Bomannmuseum som denna sommar hade Lego utställning.

Bussen stannade på ett rastställe innan vi handlade i Burg. Vi åt vid halv två tiden på Hein & Bea uppe i Dänischendorf. Vi åt kalkon och stekt potatis. Till det drack vi rödvin. Maten på denna restaurang var väl tillagad. Ägarna hade gjort om ett tidigare lantbruk till restaurang.

Vi kom med en tidigare färja men vi visste att vi inte kom från Malmö arena förrän klockan halv åtta då Rugen bussen skulle anlända. På färjan drack vi en öl. Behövde inte kolla i taxfreeshopen då vi handlat tillräckligt nere i Burg.

Vi stannade på en rastplats vid Köpenhamn. Där fick vi sista fikan. Chauffören passade på att tömma bussens toalett för bussen skulle rulla på en annan resa dagen efter. Sen åkte vi in till Malmö för att släppa av dem. Sedan tankade chauffören bussen. Därefter åkte vi ut till Malmö arena. Vi behövde inte vänta läge på Rugenbussen.

Vi slapp åka om Lund. På Center Syd gick vår reseledare Eineplus de två andra av. Eine hade dess för innan tackat och tagit alla resenärer i hand. Sen åkte vi vidare till Helsingborg. Vi stuvade ut väskorna ur bussen och tog en Taxi Kurir till Rya. Robin och Jessie åkte före ut till Rya.


Booking.com  • Comments(0)//blog.semmester.se/#post35

Bilder från Celle

Floriaden 2012Posted by Elsa Tue, July 10, 2012 22:34:00

Celle är känt för sina över 450 korsvirkeshus

Modebutik kanske inte helt tidstypiskt

Detta hus byggdes av en skattmas. Undrar vad han sysslade med?

Slottet i Celle, denna dag stod det engelska bilar och blommor framför för det var engelska veckan

  • Comments(0)//blog.semmester.se/#post34
Next »